Τουρκία: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές – Κατέρρευσε φράχτης από ορμητικά νερά

Νερά «εισέβαλαν» σε πολυκατοικία στην Άγκυρα

Τουρκία: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές – Κατέρρευσε φράχτης από ορμητικά νερά

Έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια της Τουρκίας, έφερε αυστηρές προειδοποιήσεις από τις αρχές ενώ σοκαριστικά βίντεο φέρνουν στο φως ζημιές από τις πλημμύρες.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά χθες σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της Τουρκίας, στην Κασταμονή, την Σαμψούντα και τη Σινώπη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν από προχθες τη νύχτα στα βόρεια και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε με «πορτοκαλί» κωδικό κινδύνου, καθώς ρέμα υπερχείλησε προκαλώντας καταστροφικές ζημιές.

Ένα σοκαριστικό βίντεο από την περιοχή της Σαμψούντας δείχνει ένα φράχτη σε χώρο πάκρινγκ, να καταρρέει από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ρέματος Εναμπολού.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet ένας πολίτης γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τον θάνατο. Υπήρξε είδηση ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του στην επαρχία. Από την άλλη πλευρά, βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός από δύο άτομα που είχαν εξαφανιστεί στην περιοχή της Αμάσια ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό μιας μητέρας και ενός παιδιού που αγνοούνται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η στιγμή που φράχτης καταρρέει από τα ορμητικά νερά στην Τουρκία

Ένας από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δήλωσε: «Είχα δύο οχήματα. Βγήκα με το ένα για να αφήσω το παιδί στο σχολείο. 10 λεπτά αργότερα, ήρθε η είδηση ότι ο τοίχος είχε καταρρεύσει. Το αυτοκίνητο των γειτόνων μου και το άλλο μου αυτοκίνητο ήταν κάτω από τον τοίχο. Ένας από τους γείτονές μας επέζησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δόξα τω Θεώ. Δεν υπήρξαν θύματα», είπε.

Ένας άλλος κάτοικος, του οποίου το όχημα βρισκόταν κάτω από το τείχος, δήλωσε: «Το πρωί έβρεχε πολύ. Κοιτάξαμε τον κήπο. Δεν μπορούσαμε να προλάβουμε. Το νερό ήρθε ξαφνικά. Ο τοίχος κατέρρευσε, πήρε τα πάντα μακριά. Τα οχήματά μας παρέμειναν κάτω από τον τοίχο. Έχουμε υλικές ζημιές.»

Νερά «εισέβαλαν» σε πολυκατοικία στην Άγκυρα

Το Reuters κοινοποίησε βίντεο όπου τα νερά εισβάλλουν σε πολυκατοικία στην Άγκυρα, και μετά βρίσκουν διέξοδο από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.