ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Ο πληθωρισμός «εκτοξεύτηκε» στο 65% τον Ιανουάριο

Προβλέψεις για μείωση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο

Τουρκία: Ο πληθωρισμός «εκτοξεύτηκε» στο 65% τον Ιανουάριο

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία για τον μήνα Ιανουάριο «εκτοξεύτηκε» κατά 6,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός έφτασε σχεδόν το 65%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κήρυξαν το τέλος του κύκλου σύσφιγξης τον περασμένο μήνα, αλλά η αιφνιδιαστική απομάκρυνση της Hafize Gaye Erkan από την θέση της επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας εγείρει ερωτήματα. Ο Φατίχ Καραχάν, αναπληρωτής διοικητής που επιλέχθηκε να την αντικαταστήσει, δήλωσε την Κυριακή ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι «έτοιμη να δράσει» εάν οι προοπτικές του πληθωρισμού επιδεινωθούν.

Προβλέψεις για μείωση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο

Στο πλαίσιο της απότομης αύξησης του κατώτατου μισθού και των φορολογικών προσαρμογών της κυβέρνησης, η αύξηση των τιμών τον Ιανουάριο επιταχύνθηκε στο 6,7% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, μετά από πέντε διαδοχικές μηνιαίες μειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Η μέση πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων ήταν 6,5%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρώς στο 64,9% από 64,8% τον Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελευταίες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας υποδηλώνουν ότι η μηνιαία αύξηση των τιμών θα επιβραδυνθεί τον Φεβρουάριο μετά από την άνοδο του περασμένου μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.