ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ο πρώην οικονομολόγος της Amazon Φατίχ Καραχάν είναι ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας

H Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν αποχώρησε χθες από τη θέση καταγγέλοντας «δολοφονία χαρακτήρα»

Τουρκία: Ο πρώην οικονομολόγος της Amazon Φατίχ Καραχάν είναι ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας

Τον πρώην οικονομολόγο της Amazon, Φατίχ Καραχάν διορίζει επικεφαλή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την αιφνίδια παραίτηση της Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν.

Ο Φατίχ Καραχάν ξεκίνησε την καριέρα του ως οικονομολόγος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης το 2012 και υπηρέτησε ως επικεφαλής της ομάδας μελετών αγοράς εργασίας και προϊόντων και επίσης ως σύμβουλος νομισματικής πολιτικής στην Τράπεζα μέχρι το 2022.

Δίδαξε επίσης ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια έγινε ανώτερος οικονομολόγος στην Amazon το 2022 και διορίστηκε κύριος οικονομολόγος εκεί τον Νοέμβριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καραχάν, ο οποίος εκτελούσε χρέη Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας από τις 28 Ιουλίου 2023, διορίστηκε Διοικητής στις 3 Φεβρουαρίου 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.