Τουρκία: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία» λέει το 60% των πολιτών

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ερντογάν

Τουρκία: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία» λέει το 60% των πολιτών

Σχεδόν έξι στους δέκα ψηφοφόρους στην Τουρκία δεν πιστεύουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να βρει το φάρμακο για τα δεινά της οικονομίας της χώρας τους, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Το 59% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση της Metropoll, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Τουρκία, απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι ο Ερντογάν μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ το 39% θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση.

Η δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής της Metropoll, Εζέλ Σεντζάρ, έρχεται την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει εκτιναχθεί στη… στρατόσφαιρα, κοντά στο 70% σημειώνοντας ρεκόρ 20ετίας, καθώς οι ιλιγγιώδεις τιμές έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο τους Τούρκους καταναλωτές, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και βασικές τους ανάγκες.

Οι επικριτές του Τούρκου προέδρου αποδίδουν την ακρίβεια στην ανορθόδοξη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες στο 14% τα επιτόκια από τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά τον υψηλό πληθωρισμό προτού τα παγώσει στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ η τουρκική λίρα έχασε πέρυσι το 44% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

Από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση πάνω από το 90 των οπαδών της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, των υποστηρικτών του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ και του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος είπαν ότι δεν πιστεύουν στην ικανότητα του Ερντογάν να ανατάξει την οικονομία της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 8,8% όσον αφορά στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ενώ κυμαίνεται στο 26,3% μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνητικού του εταίρου, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης του Μπαχτσελί, σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση. Πάντως περισσότεροι από τους μισούς – για την ακρίβεια 53,2% – δήλωσαν εξίσου απαισιόδοξοι αναφορικά με την ικανότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανορθώσουν την τουρκική οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.