ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης για τον Αμερικανό σπηλαιολόγο που παγιδεύτηκε σε βάθος 1.000 μέτρων

Οι τουρκικές αρχές λένε ότι τρέφεται ενδοφλεβίως

Τουρκία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης για τον Αμερικανό σπηλαιολόγο που παγιδεύτηκε σε βάθος 1.000 μέτρων

Οι τουρκικές αρχές, έχουν κάνει σημαντική πρόοδο για τη διάσωση ενός Αμερικανού σπηλαιολόγου που είχε παγιδευτεί 1.000 μέτρα κάτω από το έδαφος, σε ένα από τα βαθύτερα συγκροτήματα σπηλαίων της Τουρκίας για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Πάνω από 150 άτομα συμμετείχαν στις προσπάθειες για τη διάσωση του Μαρκ Ντίκι αφότου εμφάνισε προβλήματα υγείας, στο σπήλαιο Μόρκα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Για την ασφαλή έξοδο χρειάστηκε να ανοίξουν περάσματα ακόμη και με εκρηκτικά.

Τώρα είναι πάνω από τα μισά της διαδρομής προς την έξοδο. Οι διασώστες ελπίζουν ότι θα φτάσει στην επιφάνεια έως την Τρίτη.

«Ο Μαρκ έφτασε στα τελευταία 180 μέτρα» περίπου στις 17:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), έγραψε η Τουρκική Ομοσπονδία Σπηλαιολογίας στο X και πρόσθεσε ότι «θα ξεκουραστεί εδώ για λίγο».

Ο Ντίκι ήταν επικεφαλής ομάδας για τη χαρτογράφηση νέου περάσματος στο σπήλαιο όταν άρχισε να υποφέρει από γαστρεντερική αιμορραγία στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κατάστασή του βελτιώθηκε αργότερα αφού του έγινε μετάγγιση αίματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα έχει δεθεί σε φορείο και μεταφέρεται έξω. Οι τουρκικές αρχές λένε ότι τρέφεται ενδοφλεβίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.