ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία – Θεολόγος σε γυναίκες: «Εντολή του Αλλάχ το χιτζάμπ – Οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία»!

Να μην κυκλοφορούν με κολάν και στενά παντελόνια

Τουρκία – Θεολόγος σε γυναίκες: «Εντολή του Αλλάχ το χιτζάμπ – Οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία»!

Ο Ιντρίς Μποζκούρτ, μέλος της Τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως. Αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», προσθέτοντας ότι «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

«Δεν είναι αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως. Αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», δήλωσε σε εκπομπή που μεταδόθηκε στο Diyanet TV ο Ιντρίς Μποζκούρτ, μέλος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Ο ίδιο πρόσθεσε «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

Εντολή του Αλλάχ το χιτζάμπ

Ο εν λόγω θεολόγος υποστήριξε επίσης ότι «το χιτζάμπ (η κάλυψη του κεφαλιού, των χεριών και ποδιών με ύφασμα από τις γυναίκες) είναι θρησκευτική υποχρέωση. Είναι εντολή του Αλλάχ», κάτι στο οποίο διαφώνησε ο θεολόγος και καθ. φιλοσοφίας Σαχίν Φιλίζ, που συμμετείχε στην εκπομπή.

Όπως δήλωσε, «το κάλυμμα δεν υπάρχει στο Κοράνι. Η συζήτηση αυτή περί κάλυψης των γυναικών έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και πίεσης προς τις γυναίκες με το φόβο της κόλασης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.