ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Το 72% των νέων θέλει να αποχωρήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την εξουσία σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τα κόμματα επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στη νεολαία

Τουρκία: Το 72% των νέων θέλει να αποχωρήσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την εξουσία σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για τις πολιτικές προτιμήσεις της τουρκικής νεολαίας πραγματοποίησε η εταιρεία BUPAR, για λογαριασμό της εφημερίδας Cumhurriyet που «ανήκει» στην αντιπολίτευση.

Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, απάντησαν:

  • Συμμαχία Εθνών (αντιπολίτευση): 65%
  • Λαϊκή Συμμαχία (κυβερνητική): 23%

Το 72% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ένας νέος πολιτικός θα πρέπει να γίνει πρόεδρος αντί του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το 20,5% δήλωσε ότι ο Ερντογάν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος.

Τα κόμματα επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στη νεολαία

Συνολικά 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 14ης Μαΐου και τα πολιτικά κόμματα επικεντρώνουν τις προεκλογικές τους ομιλίες στη νεολαία, καθώς 6.5 εκατ. νέοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, ενώ περισσότεροι από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές συνολικά.

Ένας στους 5 ψηφοφόρους είναι κάτω των 25 ετών. Τα κόμματα αναθεωρούν τις προεκλογικές τους διακηρύξεις και πολιτικές. Προετοιμάζουν σχέδια για την εξάλειψη της ανησυχίας των νέων για το μέλλον.

Το κόμμα AKΡ ετοίμασε μια καρτ ποστάλ για τη νεολαία με τον τίτλο: «Η πρώτη φορά δεν ξεχνιέται, ούτε οι πρώτες σας εκλογές».

Το CHP υποσχέθηκε να δώσει δωρεάν διαβατήρια νέων, να καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τις πρώτες αγορές οχημάτων ή τηλεφώνων και να δώσει επίδομα σίτισης στους φοιτητές.

Το Καλό Κόμμα υποσχέθηκε να μειώσει τα τέλη απασχόλησης και να επανεκπαιδεύσει τους νέους που είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τους βοηθήσει να εργαστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.