ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τουρκικά ΜΜΕ για πύραυλο Tayfun: «Αν τον εκτοξεύσουμε από τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα» (βίντεο)

«Είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος για τον οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε»

Τουρκικά ΜΜΕ για πύραυλο Tayfun: «Αν τον εκτοξεύσουμε από τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα» (βίντεο)

Με αφορμή τις υπογραφές που «έπεσαν» για μαζική παραγωγή του πυραύλου Tayfun, στα τουρκικά ΜΜΕ, ξεκίνησε η συζήτηση για τη χρήση του, και μάλιστα όπως τόνισε Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής: «Αν τον εκτοξεύσουμε από τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα».

Συγκεκριμένα, παρουσιάστρια CNN TURK, τον ρώτησε «Θα μπορούσατε να μας πείτε το τι είναι ο Τayfun;».

Ο Τζοσκούν Μπασμπούγ, στρατιωτικός αναλυτής απάντησε πως «αυτός είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος για τον οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Όπως θυμάστε , και τότε πάλι κάναμε μαζί εκπομπή, είχαμε συζητήσει τον φόβο που είχε προκαλέσει στην Ελλάδα η πρώτη δοκιμαστική του βολή».

Όσα ειπώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή:

Δημοσιογράφος: Δηλαδή έχει βεληνεκές 480 χιλιόμετρα και προκαλεί καταστροφή.

Μπασμπούγ: Ναι είναι βαλλιστικός πύραυλος. Βλέπουμε και τις εικόνες απο την εκτόξευση τους. Αυτή είναι η εκτόξευση απο την Σινώπη. Σκεφτείτε κι αν η εκτόξευση γίνει απο την Αδριανούπολη.

Δημοσιογράφος: Θα πλήξουμε την απέναντι πλευρά.

Μπασμπούγ: Σκεφτείτε ποια σημεία θα πλήξουμε.

Δημοσιογράφος: Αν τον εκτοξεύσουμε απο τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα.

Μπασμπούγ: Nα υπενθυμίσουμε είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος και ήδη γίνονται εργασίες για νέους πυραύλους και νέες δοκιμαστικές βολές.

Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα με τα F-35 θα μπορεί να πλήττει στόχους σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας»

Ο Oυμίτ Γιαλίμ, πρώην γγ του του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας είπε: «Αν είχαμε μείνει στο πρόγραμμα των F-35 απο το 2018 μέχρι και σήμερα θα είχαμε 60 F-35.

Kαθώς σχεδόν σε κάθε έτος θα παραλαμβάναμε 10 αεροσκάφη. Και μέχρι το 2029 θα παραλαμβάναμε άλλα 60 και η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα. Tώρα όμως τα πράγματα είναι δυσάρεστα.

Η Ελλάδα με τα F-35 τα οποία θα μπορεί να τα απογειώνει απο Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ρόδο και Κάρπαθο όπως και απο την Πάφο, θα μπορεί να πραγματοποιεί αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα αεροσκαφη είναι αόρατα δεν τα εντοπίζεις. Είμαστε αντιμέτωποι με έναν τεράστιο κίνδυνο. Και με αυτήν την κίνηση που έκαναν οι ΗΠΑ, η αεροπορική υπεροχή θα γέρνει υπέρ της Ελλάδας. Κατα την άποψη μου γι’ αυτο το λόγο η Τουρκία τους S-400 πρέπει να τους στείλει στο Αζερμπαϊτζάν και να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.