ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκικές εκλογικές «ετοιμασίες»: Αστυνομία και χωροφυλακή αγοράζουν χιλιάδες σπρέι πιπεριού και καπνογόνα!

Συνεχείς διαγωνισμοί

Τουρκικές εκλογικές «ετοιμασίες»: Αστυνομία και χωροφυλακή αγοράζουν χιλιάδες σπρέι πιπεριού και καπνογόνα!

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών και η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, αύξησαν τον αριθμό των προσφορών τους για την αγορά σπρέι πιπεριού από τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας BirGün.

Οι αποθήκες της αστυνομίας και της χωροφυλακής είναι φουλ εφοδιασμένες με διάφορα είδη σπρέι πιπεριού, από το φορητό τύπο και αυτά που φοριούνται στην πλάτη, μέχρι το διάλυμα σε σχήμα χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δημόσιου Δελτίου Διαγωνισμών, ορισμένοι από τους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν οι εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας τους τελευταίους δύο μήνες είναι οι εξής:

50.000 δοχεία σπρέι πιπεριού στις 28 Φεβρουαρίου,
περίπου 20.000 βόμβες αερίου (καπνογόνα) στις 30 Μαρτίου,
περίπου 5.000 χειροβομβίδες καπνού στις 30 Μαρτίου,
5.000 μεγαλύτερες κάψουλες σπρέι πιπεριού στις 3 Απριλίου,
100 δοχεία σπρέι πιπεριού ώμου στις 9 Μαρτίου και
2.400 κιλά διαλύματος σπρέι πιπεριού στις 14 Μαρτίου!

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι προσφορές που σχετίζονται με την άμυνα, την ασφάλεια και τις πληροφορίες δεν υπόκεινται στο Νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων, οι ανακοινώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Επίσης, οι εταιρείες και το ποσό που τους απονεμήθηκε έχει κρατηθεί μυστικό.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουράτ Μπακάν, δήλωσε προ ημερών, ότι η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής έδωσε εντολή σε όλο το προσωπικό της να είναι σε επιφυλακή να βρεθεί στις μονάδες τους την ημέρα των εκλογών. Θα φύγουν μόνο για να πάνε να ψηφίσουν και θα επιστρέψουν σε επιφυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει γίνει σε καμία από τις προηγούμενες εκλογές, ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναδυόμενης εξουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.