ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκική NAVTEX για έρευνες σε περιοχή εντός του τουρκολυβικού μνημονίου

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι γίνονται στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Τουρκική NAVTEX για έρευνες σε περιοχή εντός του τουρκολυβικού μνημονίου

Η Τουρκία «σπάει» την άτυπη συμφωνία αποφυγής προκλητικών ενεργειών προκειμένου να μη διαταραχθεί το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, καθώς εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε περιοχή εντός του τουρκολυβικού μνημονίου. 

Με τη NAVTEX 0816/23 οι τουρκικές Αρχές αναγγέλλουν τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών για τη χάραξη διαδρομής πόντισης καλωδίου από το ερευνητικό σκάφος ARCTIC από 12 -20 Σεπτεμβρίου επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι έρευνες γίνονται σε περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Η τουρκική NAVTEX δεσμεύει μια εκτεταμένη γραμμή η οποία ξεκινά ανατολικά από περιοχές που ανήκουν στην οριοθετημένη κυπριακή ΑΟΖ και εκτείνεται δυτικά νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου εντός περιοχών όχι μόνο της μη οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και σε περιοχή που η Ελλάδα έχει οριοθετημένη ΑΟΖ βάσει της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας . Και πέραν των άλλων βεβαίως πρόκειται για προσπάθεια αμφισβήτησης και της ελληνικής περιοχής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι έρευνες γίνονται για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας Fugro για την τοποθέτηση καλωδίου τηλεπικοινωνιών που θα συνδέει Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα,  Ιταλία,  Γαλλία. Και η γερμανική εταιρεία φρόντισε να υποβάλει αίτημα όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο (η οποία θα εκδώσει σχετική NAVTEX  από την ημέρα που το ερευνητικό σκάφος περάσει στη δική της ΑΟΖ) αλλά και στην Τουρκία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Αγκυρα να επιχειρήσει να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της με την έκδοση της συγκεκριμένης Αναγγελίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.