Τούρκος ΥΠΑΜ – Γιασάρ Γκιουλέρ: «Να σηκώσουμε την τουρκική σημαία ακόμα πιο ψηλά» (βίντεο)

Προτεραιότητα «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Τούρκος ΥΠΑΜ – Γιασάρ Γκιουλέρ: «Να σηκώσουμε την τουρκική σημαία ακόμα πιο ψηλά» (βίντεο)

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ ανέλαβε σήμερα Δευτέρα επίσημα καθήκοντα υπουργού Άμυνας στην Τουρκίας, καθώς νωρίτερα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής ανάμεσα στον ίδιο και τον Χουλουσί Ακάρ.

Ο στρατηγός, ο οποίος υπηρέτησε για 49 χρόνια στον τουρκικό Στρατό, «ευχαρίστησε» τον προκάτοχό του για τις συνθήκες εργασίας στο υπουργείο, καθώς και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια στο τουρκικό κράτος και στο τουρκικό έθνος.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο νέος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «είναι τιμή μου να φοράω τη στολή μου 49 χρόνια και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου εμπιστεύτηκαν».

Αναφέρθηκε ακόμα στη σημαία, την οποία έχει στόχο «να υψώσει ψηλότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητα «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Εστιάζοντας στην πρώτη του προτεραιότητα που έχει θέσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα είπε πως αυτή είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα «μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

«Να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστούμε για την προστασία των συμφερόντων της χώρας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, και με διαφάνεια», κατέληξε.

Ο απερχόμενος Χουλουσί Ακάρ μίλησε για το έργο που επιτέλεσε από τη θέση του υπουργού Άμυνας και τόνισε ότι «αυτή την περίοδο, η Τουρκία πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή. Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεών μας έχει αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τα σύνορά μας προστατεύτηκαν με τα πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν ποτέ».

«Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας προστατεύτηκαν στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό χωρών – συμμάχων μας, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη και το Κατάρ», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως κανείς «δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι τα σύνορά μας έχουν προστατευθεί», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου επρόκειτο να αποστρατευθεί μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω του ορίου ηλικίας του, αλλά με κατεπείγοντα νόμο το AKP αύξησε το χρονικό όριο ηλικίας κατά πέντε έτη, διατηρώντας τον έτσι στη θέση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ηλικία αποστράτευσης του αρχηγού του γενικού επιτελείου αυξήθηκε από τα 67 στα 72 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.