ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

USV MARLIN: Το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό σκάφος επιφανείας τέθηκε σε υπηρεσία και είναι τουρκικό… (upd)

Θα εκτοξεύει τα εγχωρίως ανεπτυγμένα βλήματα επιφανείας-επιφανείας «Raven»

USV MARLIN: Το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό σκάφος επιφανείας τέθηκε σε υπηρεσία και είναι τουρκικό… (upd)

Σε υπηρεσία τέθηκε το τουρκικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα επιτήρησης και επίθεσης USV MARLIN, που είναι ταυτόχρονα το πρώτο του είδους επιχειρησιακό σκάφος παγκοσμίως,

Το σκάφος είναι μια θαλάσσια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί κατευθυνόμενα βλήματα μεσαίου βεληνεκούς τουρκικής ανάπτυξης και κατασκευής με τον κωδικό «Raven».

Επίσης θα εκτελεί παράλληλα αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου μαζί με την δυνατότητα ανίχνευσης και εντοπισμού στόχων επιφανείας, ενώ θα μπορεί να εκτοξεύει και τορπίλες. Έχει δυνατότητα επιχειρησιακής δράσης με θαλάσσια κατάσταση 8 Μποφόρ.

Ο Mustafa Lutfi Civelek, Διευθυντής Στρατηγικών και Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Sefine Shipyard, δήλωσε σχετικά ότι «Το MARLIN απέκτησε εμπειρία ναυσιπλοΐας στον ωκεανό για πρώτη φορά με την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία σε σκλητές θαλάσσιες συνθήκες, και για πρώτη φορά ως μέρος άσκησης του ΝΑΤΟ, δοκιμάστηκαν όλα τα συστήματα του. Είμαστε πλέον σε υπηρεσία», δήλωσε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι αναπτύσσουν σειρά μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας, αλλά και υποβρύχιων οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.