ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρομακτικά τα ποσά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 46 δισ. δολάρια! (πίνακας)

Περισσότερα από όσα έχουν δαπανήσει οι Αμερικανοί σε 10 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν

Τρομακτικά τα ποσά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 46 δισ. δολάρια! (πίνακας)

Η Ουκρανία αποκαλύφθηκε ότι έχει λάβει μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στον έναν χρόνο πολέμου από τις ΗΠΑ σε ξεπερνώντας τα ποσά που έδωσαν οι Αμερικανοί στο πόλεμο στο Αφγανιστάν για την δεκαετία 2001-2010!

Το ποσό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 έχει φτάσει τα 46,6 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα ποσό περισσότερο από όσα δαπάνησαν οι Αμερικανοί σε δέκα χρόνια πολέμου κατά των Ταλιμπάν.

Βέβαια ακόμα τα συνολικά κόστη των πολέμων των Αμερικανών στο Βιετνάμ, στο Ιράκ και την Κορέα σε σημερινά λεφτά είναι ανώτερα αλλά εκεί μιλάμε για συνολική εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις.

Στους πολέμους σε Βιετνάμ και Κορέα η υψηλή χρήση πυρομαχικών και άλλων προμηθειών κόστισαν ένα τρομακτικό επίπεδο χρημάτων που προστίθεται στα χρήματα που δόθηκαν στον εξοπλισμό των στρατιωτών και την φροντίδα των τραυματιών.

Αν και οι ΗΠΑ διατηρούσαν τεράστιες βάσεις στην Ινδοκίνα και την νοτιοανατολική Ασία εντούτοις η τεράστια εμπλοκή δημιούργησε τεράστια οικονομικά κόστη για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ειδικά αν σκεφτούμε τα επιπλέον τεράστια κόστη από τις διαρκείς περιπολίες στο Βιετνάμ του συνόλου των ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων κα ιτων τεράστιων αποστάσεων που διένυαν τα αεροσκάφη της USAF.

Στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή η κριτική που ασκείται είναι από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών με αρκετούς να απειλούν για μπλοκάρισμα νέας στρατιωτικής βοήθειας.

Σε κάθε περίπτωση ο Τ.Μπάιντεν έχει υποσχεθεί αμέριστη βοήθεια και σε συνεχή ρυθμό στην Ουκρανία με την φράση “Για την Ουκρανία και την Δημοκρατία”.

Τέλος και επιπροσθέτως των ποσών που αποτυπώνονται στο γράφημα οι ΗΠΑ ήδη έχουν υποσχεθεί ακόμα όπλα και προμήθειες αξίας 5 δισ. ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.