ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Β.Κλίτσκο: «Οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα – Στείλτε μας κουβέρτες και γεννήτριες»

Η ρωσική τακτική καταστροφής των ενεργειακών υποδομών απέδωσε καρπούς

Β.Κλίτσκο: «Οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα – Στείλτε μας κουβέρτες και γεννήτριες»

O Oυκρανός δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, παραδέχτηκε δημοσίως την μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα, εάν η Δύση δεν στείλει επειγόντως κουβέρτες και γεννήτριες για να τους κρατήσει ζεστούς»

Τη νέα αυτή έκκληση την έκανε μέσω της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Αυτό σημαίνει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει προς το ευνοϊκότερο για τους Ρώσους καθώς έχει ήδη έρθει ο βαρύς ουκρανικός χειμώνας.

Ο 51χρονος δήμαρχος του Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών δήλωσε ότι οι αυξανόμενες ρωσικές επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής έχουν αφήσει τη χώρα του στο χείλος μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

 «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μας και να τους προστατέψουμε».

«Αλλά αυτός ο χειμώνας θα είναι σίγουρα μια τεράστια πρόκληση για εμάς» πρόσθεσε.

Τα χτυπήματα της Μόσχας στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στο ευρύτερο δίκτυο το τελευταίο διάστημα προκαλούν μεγάλες διακοπές στο ρεύμα και είναι απίθανο το σύστημα να αντέξει τους σκληρούς μήνες του χειμώνα.

Περίπου το 40% της συνολικής ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσικές επιθέσεις με drone και πυραύλους.

Στο Κίεβο, οι κάτοικοι έχουν λάβει προειδοποίηση για «απότομη επιδείνωση» των προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων.

Τις επόμενες ημέρες, οι νυχτερινές θερμοκρασίες σε όλη την Ουκρανία αναμένεται να σημειώσουν πτώση, φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πολλούς Ουκρανούς να ζουν σε κτίρια που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, χωρίς αέριο και παράθυρα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι μία από τις μοναδικές μεθόδους που έχουν για να θερμάνουν τα σπίτια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.