ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Β.Όρμπαν: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν παρατεταμένο πόλεμο»

«Υπάρχουν έθνη που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται και δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω ούτε σε αυτό»

Β.Όρμπαν: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν παρατεταμένο πόλεμο»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουδαπέστη, σε μια τελετή ορκωμοσίας στρατιωτικών εθελοντών, έκανε λόγο για έναν «παρατεταμένο πόλεμο».

Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορούμε, όπως οι στρουθοκάμηλοι, να θάβουμε τα κεφάλια μας στην άμμο. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα: αν συνεχιστεί έτσι, η οικονομία της ηπείρου θα καταρρεύσει, οι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν και φαίνεται ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν παρατεταμένο πόλεμο».

Πρόσθεσε ότι «η Ουγγαρία χρειάζεται έναν στρατό ικανό να χτυπήσει και να διασφαλίσει την ειρήνη» σε περίπτωση που η ήπειρος βυθιστεί στο χάος λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία και των αποτυχημένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας».

Ο Ούγγρος ηγέτης σημείωσε ότι «υπάρχουν έθνη που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται και δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω ούτε σε αυτό», όπως αναφέρουν οι Budapest Times.

«Σε καιρό πολέμου χρειαζόμαστε έναν στρατό ικανό να χτυπήσει και ικανό να διασφαλίσει την ειρήνη!» είπε σε μια ομάδα περίπου 250 νεοσύλλεκτων, επαινώντας τους ως την «αριστεία του έθνους μας».

Πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία χρειάζεται «λίγα ακόμη» τέτοια τάγματα και ανακοίνωσε νέες εκστρατείες στρατολόγησης που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.