ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν με προειδοποιήσαν για τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων»

Τι περιέχουν τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν

Β.Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν με προειδοποιήσαν για τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Washington Post, δήλωσε πως έμαθε από τα δημοσιεύματα στον Τύπο και όχι από την Ουάσιγκτον, για τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων που αφορούσαν κυρίως τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

«Δεν ενημερώθηκα από τον Λευκό Οίκο ή το Πεντάγωνο εκ των προτέρων», υπογράμμισε ο κ. Ζελένσκι στην αμερικανική εφημερίδα. «Δεν είχαμε αυτή την πληροφορία, δεν γνώριζα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο πτέραρχος Πατ Ράιντερ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, περιορίστηκε χθες Τρίτη να δηλώσει πως «δεν είναι σε θέση να πει αν αυτό είναι αληθές ή όχι», επαναβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει το Κίεβο στη σύρραξη.

Τι περιέχουν τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν

Τα αμερικανικά διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του Απριλίου, αφού διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν άβολες λεπτομέρειες για το πώς βλέπει η Ουάσιγκτον την εξέλιξη του πολέμου, δείχνουν –μεταξύ άλλων– πως οι ΗΠΑ ανησυχούσαν ιδιαίτερα στα τέλη Φεβρουαρίου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Νεαρός Αμερικανός στρατιωτικός συνελήφθη για τη διαρροή των εγγράφων αυτών και του ασκήθηκε δίωξη τη 14η Απριλίου.

«Για εμάς, όλα όσα ενημερώνουν τον εχθρό μας εκ των προτέρων αποτελούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μειονέκτημα», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επεισόδιο «δεν ωφελεί τη φήμη του Λευκού Οίκου, δεν ωφελεί τη φήμη των ΗΠΑ», έκρινε ο κ. Ζελένσκι, συγκρίνοντας την κάλυψη του Τύπου για τις διαρροές με «τηλεοπτικό σίριαλ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.