ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βαριά πλήγματα κατά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από Tu-95: Η ρωσική «απάντηση» στις JDAM και το «θάνατος στους Μοσχοβίτες»

Πλήγματα σε Κίεβο, Λβιβ και το αεροδρόμιο των ουκρανικών Su-27

Βαριά πλήγματα κατά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από Tu-95: Η ρωσική «απάντηση» στις JDAM και το «θάνατος στους Μοσχοβίτες»

Συναγερμός για ρωσική αεροπορική επιδρομή σήμανε τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και τις δυτικές επαρχίες με τις βάσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωσης όπλων των ουκρανικών δυνάμεων να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανέφερε πως εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρουζ από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95.

Τα χτυπήματα δείχνουν να είναι πιο σκληρά στις περιοχές του Λβιβ όπου μεγάλη έκρηξη ακούστηκε σε κύριο κέντρο εκπαίδευσης όπου βρίσκονται και αποθήκες οπλισμού αλλά και κατά της αεροπορική βάσης Starokonstantinov όπου εδρεύουν εκτός των Su-24 αλλά και τα λίγα εναπομείναντα Su-27.

Μάλιστα αναλυτές δήλωσαν ότι ήταν η απάντηση στην ουκρανική επιλογή για να επιδείξει αμερικανικές συλλογές ανεμοπορίας ακριβείας JDAM-ER σε μαχητικά Su-27 συνοδεύοντας τις φωτογραφίες με την φράση: “Θάνατος στους Μοσχοβίτες, Για την Ουκρανία”.

Η JDAM-ER έχει τριπλάσιο βεληνεκές από την απλή JDAM, φθάνοντας έως και τα 80 χιλιόμετρα. Έτσι αυξάνεται και η επιβιωσιμότητα του αεροσκάφους, αφού η άφεση γίνεται πέρα από την εμβέλεια των πυραύλων μικρής και μέσης ακτίνας του αντιπάλου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανέφερε ο στρατηγός Σερχίι Πόπκο, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια μέχρι τη λήξη του συναγερμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται μαρτυρίες για εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.