Βιασμός 15χρονου – Δικηγόρος κατηγορούμενου: «Δεν μπόρεσα να δω τα βίντεο δεύτερη φορά – Είναι άρρωστο πολύ»

Έχουν παραδεχτεί τις σεξουαλικές πράξεις οι κατηγορούμενοι μαθητές

Βιασμός 15χρονου – Δικηγόρος κατηγορούμενου: «Δεν μπόρεσα να δω τα βίντεο δεύτερη φορά – Είναι άρρωστο πολύ»

Ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου από το Ίλιον, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, παραδέχτηκε πως «δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο, είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο».

Να υπενθυμιστεί πως στον ανακριτή παρουσιάζονται σήμερα οι δύο από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες για την υπόθεση του συστηματικού ομαδικού βιασμού 15χρονου συνομήλικου τους.

Ακόμη τρεις έφηβοι έχουν ήδη προφυλακιστεί και ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με τον πελάτη του ότι «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό, γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή.

Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί», συνέχισε ο δικηγόρος του ανήλικου.

Είπε ακόμη πως «την φορά που δεν ήταν παρών ο πελάτης μου, ήταν παρόντα κορίτσια. Τον ρώτησα “εάν ήταν κάποιο κορίτσι την φορά που ήσουν εκεί, θα κάνατε τα ίδια;” και η απάντηση ήταν “φυσικά και όχι”».

Έχουν παραδεχτεί τις σεξουαλικές πράξεις οι κατηγορούμενοι μαθητές

Οι κατηγορούμενοι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους.

Για ακόμα δύο εφήβους, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με τον ένα, σύμφωνα με πληροφορίες να φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, τόπο καταγωγής του.

Οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων έφηβων κοριτσιών. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη φρικιαστική πράξη.

Εστιάζουν και στην εκδοχή των οπαδικών διαφορών οι αρχές

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν, με την εκδοχή των οπαδικών διαφορών να διερευνάται ενδελεχώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων ακούγονται στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες παραπέμπουν σε συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε “τιμωρηθεί” από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.