ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βόλος: «Φονική» πνευμονία η αιτία θανάτου του 10χρονου σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

«Εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί»

Βόλος: «Φονική» πνευμονία η αιτία θανάτου του 10χρονου σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, «φονική» πνευμονία είναι τελικά η αιτία θανάτου του άτυχου 10χρονου μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, στον Βόλο, που άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) είναι οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 1οχρονο.

Ο ιατροδικαστής κ. Κραβαρίτης στην έκθεσή του είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στον θάνατο του παιδιού από παθολογικά αίτια, ενώ η βαριά λοίμωξη, δηλαδή η πνευμονία, ήταν αυτή που προκάλεσε την ισχαιμία.

«Εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί»

Οι γονείς του 10χρονου παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με τον πατέρα του να δηλώνει πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε -εκτός από τα κινητικά- άλλα προβλήματα υγείας.

Η ιατροδικαστική του κ. Κραβαρίτη επιβεβαίωσε όσα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατέγραψαν στη δική τους έκθεση και ο απαρηγόρητος πατέρας εκτιμά, πως εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί.

Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις που θα δώσουν όλοι οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί.

Ο μαθητής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή (20/1), με υψηλό πυρετό και με παρότρυνση ιδιώτη γιατρού προς τους γονείς του.

Τα συμπτώματα έδειξαν γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε. Το Σάββατο υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.