ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πρώτη ρωσική αποτυχία στην περιφέρεια του Ντονέτσκ: Αναχαιτίστηκαν στο Βούλενταρ – Κατέγραψαν μεγάλες απώλειες

Δεκάδες ρωσικά τεθωρακισμένα εγκαταλείφθηκαν ή καταστράφηκαν

Πρώτη ρωσική αποτυχία στην περιφέρεια του Ντονέτσκ: Αναχαιτίστηκαν στο Βούλενταρ – Κατέγραψαν μεγάλες απώλειες

Μπάκχμουτ, Σεβέρσκ, Κράματορσκ, Σλαβιάνσκ και βέβαια, Λίμαν και Ιζίουμ βρίσκονται στο ρωσικό στόχαστρο. Η κατάληψή τους ή η ανακατάληψή τους από τους Ρώσους θα κρίνουν την μάχη στο Ντονμπάς.

Αν δεν τα καταφέρουν οι Ρώσοι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν σοβαρά προβλήματα τον Απρίλιο…

Oι Ρώσοι ετοίμαζαν τις μεγάλες επιθέσεις στο Βουλεντάρ και στο Κουπιάνσκ από μέρες αλλά η πράξη για ακόμα μια φορά δεν τους δικαίωσε φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα του ρωσικού στρατού.

Έχουμε ξαναπεί ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για τους Ουκρανούς, αλλά όχι απελπιστική αλλά οι Ρώσοι θέλουν το Ντονμπάς.

Το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξουν οι Ουκρανοί. Όπλα θα έχουν σε λίγο άφθονα και καλύτερα από των Ρώσων, αφού οι παραδόσεις των δυτικών αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων, ΤΟΜΑ κλπ. ξεκινούν μαζικά και οι ρωσικές δυνάμεις δείχνουν αδύναμες να κτυπήσουν τα κομβόι με τα δυτικά όπλα.

Και είναι γεγονός ότι οι Ουκρανοί μάχονται πραγματικά αποτελεσματικά και ξέρουν να εκμεταλλεύονται κάθε ρωσικό λάθος όπως αυτό στο Βουλεντάρ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την βρετανική αναφορά αλλά λέει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο Βουλεντάρ και στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία – την οποία η Ρωσία προσπαθεί να περικυκλώσει – «εξελίσσονται καλά».

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης βίντεο, στο οποίο φαίνονται τα ρωσικά τεθωρακισμένα να είναι εκτεθειμένα και να βομβαρδίζονται από ουκρανικά πυρά.

Τα πληρώματα των οχημάτων τρέπονται σε φυγή, είτε τα οχήματά τους έχουν υποστεί ζημιές, είτε όχι.

«Τριάντα ένα τεθωρακισμένα της 155ης ταξιαρχίας πεζοναυτών που υπάγεται στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού καταστράφηκαν κατά την διάρκεια μιας επίθεσης στο Βουλεντάρ», ανέφερε ο στρατιωτικός μπλόγκερ Φωνή της Μόσχας.

Ρώσοι μπλόγκερς, που συχνά ασκούν έντονη κριτική για τις επιδόσεις των ανώτατων αξιωματικών στην Ουκρανία, έχουν επίσης αναφερθεί στις απώλειες στο Βουλεντάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/golub/status/1623785709529182211?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1623785709529182211%7Ctwgr%5Efef6accdbfb11e004b496e51c2c2774b4086c1ee%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2F7150381_bretania-i-rosia-ehase-armata-mahis-sto-oyhlentar-tis-oykranias

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.