ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανική Telegraph: «Ο κουρασμένος Ζελένσκι φαίνεται πολύ αδύναμος για νίκη – Δεν επιτίθεται στο ΝΑΤΟ ο Β.Πούτιν»

Τι αναφέρει στην ανάλυσή του Βρετανός εμπειρογνώμονας

Βρετανική Telegraph: «Ο κουρασμένος Ζελένσκι φαίνεται πολύ αδύναμος για νίκη – Δεν επιτίθεται στο ΝΑΤΟ ο Β.Πούτιν»

Η Δύση δεν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτίθεται στο ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και δεν βιάζεται να εντείνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο Βρετανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συνταγματάρχης ε.α. Richard Kemp, έγραψε σχετικά σε άρθρο του στην εφημερίδα The Telegraph σε άρθρο με τίτλο “Ο κουρασμένος Ζελένσκι φαίνεται πολύ αδύναμος για να πετύχει τη νίκη”.

Ο Κεμπ κατηγορεί την Ουκρανία για έλλειψη στρατηγικής μετά την αποτυχία της περσινής αντεπίθεσης.

 “Η Ουκρανία δεν έχει σαφή στρατηγική για τη μελλοντική διεξαγωγή της σύγκρουσης. Ο Ζελένσκι συνεχίζει να επιμένει ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει όλα τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία- αν και μετά τις σαφώς υπερβολικές υποσχέσεις για την επίθεση του καλοκαιριού, δεν φαίνεται πλέον να μιλάει για προθεσμίες”, έγραψε ο Κεμπ.

Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Ζελένσκι περί μετατόπισης του κέντρου βάρους του πολέμου στην Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα δεν αρκούν για να σταματήσει η Δύση να “κρατάει τα χέρια στις τσέπες της”, δηλαδή να παρέχει δοσολογημένη βοήθεια.

Ο εμπειρογνώμονας , ο οποίος έχει επισκεφθεί το Κίεβο, δήλωσε ότι “ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες” στην ουκρανική πρωτεύουσα συζητούν την ιδέα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας “στην οποία η Ρωσία θα αποδεχόταν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξουν ουκρανικές προσπάθειες ανάκτησης κατεχόμενων εδαφών”.

Σύμφωνα με τον Κεμπ, ο Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες “δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από μια τέτοια ειρηνευτική συμφωνία, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μάχονται για όλη την Ευρώπη, στην οποία η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, θα επιτεθεί αν η Ουκρανία ηττηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.