ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Wall Street Journal: Η Ρωσία σχεδιάζει την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν

Θα είναι απάντηση στην προμήθεια τω ρωσικών μαχητικών από την Τεχεράνη;

Wall Street Journal: Η Ρωσία σχεδιάζει την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν

Η Ρωσία φαίνεται πως θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους στρατηγικούς δεσμούς με το Ιράν σε ό,τι αφορά τα προγράμματα στρατιωτικών εξοπλισμών, με την Wall Street Journal να αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα ότι η Μόσχα προωθεί ένα σχέδιο για την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν.

Η αγορά των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Shahed στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για τις επιθέσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ουκρανικών στόχων όπως στρατηγικές υποδομές και εγκαταστάσεις, ωστόσο έχουν χρησιμοποιηθεί και για επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού.

Στη συνέχεια, η συμφωνία για την πώληση και παράδοση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-35, εκπαιδευτικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Yak-130 και επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mi-28 στο Ιράν, που απέδειξε την ανθεκτικότητα και την σημασία της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Το επόμενο βήμα φαίνεται πως είναι η αγορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από τη Μόσχα, για να ενισχυθούν οι δυνατότητες των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας να πραγματοποιούν πλήγματα κατά ουκρανικών υποδομών, όπως ανέφερε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρσι, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως βλέπει περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία και το Ιράν επεκτείνουν μια άνευ προηγουμένου αμυντική σύμπραξη η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μόσχα να παρατείνει τον πόλεμό της στην Ουκρανία καθώς και να δημιουργήσει απειλή για τους γείτονες του Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.