ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα σε α/α συστήματα Patriot λόγω Ουκρανίας και Μέσης Ανατολής»

Οι δύο συγκρούσεις άρχισαν να φέρνουν την υπερδύναμη στα όριά της

Wall Street Journal: «Οι ΗΠΑ έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα σε α/α συστήματα Patriot λόγω Ουκρανίας και Μέσης Ανατολής»

Σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η Wall Street Journal, που καταδεικνύει γιατί πλέον στις ΗΠΑ υπάρχει κορεσμός ως προς την συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας, με βάση την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαντλούνται σε ότι αφορά τον εξοπλισμό στον τομέα των συστημάτων αεράμυνας!

Μάλιστα ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή δημιούργησε νέες απαιτήσεις για τις ΗΠΑ που δυσκολεύεται να τις καλύψει.

«Η ανάγκη για συστοιχίες από το πυραυλικό σύστημα MIM-104 Patriot στην Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία», ανέφερε η εφημερίδα.

Η Ουκρανία εδώ και αρκετούς μήνες είναι σαφές ότι αντιμετωπίζει αντιαεροπορικό πρόβλημα καθώς οι Ρώσοι βομβαρδίζουν είτε με μαχητικά, είτε με drones, είτε με πυραύλους, χωρίς να παρενοχλούνται ουσιαστικά.

Συγκεκριμένα, η αυξανόμενη κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν έξι επιπλέον συστοιχίες του πυραυλικού συστήματος MIM-104 Patriot, διπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό στην περιοχή, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal. 

Το Πεντάγωνο τώρα εξαντλείται από αντιαεροπορικό εξοπλισμό, τόνισε η εφημερίδα.

Η εν λόγω κίνηση ήρθε εν μέσω μιας σειράς επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και την Συρία, τις οποίες η Ουάσιγκτον έχει αποδώσει σε ιρανικά στρατεύματα υποστήριξης.

Οι πρόσθετες συστοιχίες στάλθηκαν στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και την Σαουδική Αραβία, χώρες οι οποίες φιλοξενούν δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal!

Μία από τις πιο ορατές συνέπειες της αυξημένης ζήτησης για τα συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας είναι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μην στείλει συστοιχία Patriot στο Dubai Airshow, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal .

Το Πεντάγωνο είχε σχεδιάσει να εμφανίσει και τα τρία κύρια στοιχεία του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος εκτόξευσης, του ραντάρ και του σταθμού διοίκησης, αλλά ανακοίνωσε την ανακατεύθυνση των συστημάτων στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Πεντάγωνο διαθέτει συνολικά 60 συστοιχίες, μερικές από τις οποίες βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, από την Γερμανία μέχρι το Γκουάμ και την Νότια Κορέα.

Η Ουάσιγκτον επέτρεψε σε ορισμένους από τους συμμάχους της να αγοράσουν το σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο συστοιχίες Patriot, μία από τις ΗΠΑ και μία από τη Γερμανία και την Ολλανδία, χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος και το Βερολίνο έχει υποσχεθεί περαιτέρω παραδόσεις. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.