WSJ: Αμερικανοί λένε ότι ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές έχουν σημάδια δηλητηρίασης

Περίεργη είδηση

WSJ: Αμερικανοί λένε ότι ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές έχουν σημάδια δηλητηρίασης

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Λονδίνο, Max Colchester, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε συνέβη το περιστατικό, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει πως όλα συνέβησαν στις αρχές του μήνα.

Το ρεπορτάζ τονίζει πως μετά την συνάντηση, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Ποια ήταν αυτά; Τα μάτια τους ήταν κόκκινα, δάκρυζαν παρουσιάζοντας πόνο στα μάτια, ενώ ξεφλούδιζε το δέρμα τους στο πρόσωπο και τα χέρια, σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο πολιτικός Rustem Umerov, ανάρρωσαν μετά την επίθεση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, ενώ ο εκπρόσωπός του δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε ενδεχόμενη υπόθεση δηλητηρίασης.

Ειδικοί από την Δύση που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από ένα χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιας μορφής ραδιενεργή ή ηλεκτρομαγνητική επίθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς – σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times – ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα, όπου και συνάντησε τον πρόεδρο της Ρωσίας. Ο μεγιστάνας φέρεται να παρέδωσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ένα χειρόγραφο σημείωμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το οποίο περιείχε μια σύνοψη των όρων που θα αποδεχόταν το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η απάντηση του προέδρου της Ρωσίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Times, ήταν ξεκάθαρα αρνητική. «Πες του ότι θα τους συντρίψω» φέρεται να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν διάβασε το σημείωμα που του έδωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το ίδιο βράδυ, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και να συναντήθηκε με τον βουλευτή της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του Κιέβου που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα. Ουμέροφ και Αμπράμοβιτς, όπως αναφέρουν οι Times, έχουν συναντηθεί και άλλες φορές σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης υπό το συντονισμό του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά την αρνητική απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι διαπραγματεύσεις – όπως σημειώνουν οι Times – φαίνεται να σημειώσει πρόοδο, και ενδεχομένως αυτό να πιστώνεται σε αυτόν τον δίαυλο συνομιλιών. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας παραπέμπει μάλιστα σε πρόσφατη δήλωση Ιμπραήμ Καλίν ότι οι Μόσχα και Κίεβο είναι «κοντά σε συμφωνία», αν και το αγκάθι στις συνομιλίες είναι το μέλλον της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.