ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χ.Κίσινγκερ: «Ένας δεύτερος “Ψυχρός Πόλεμος” θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον πρώτο»

Η συνέντευξη του πρώην Αμερικανού ΥΠΕΞ μετά την συνάντηση Πούτιν-Σι Ζιπίνγκ

Χ.Κίσινγκερ: «Ένας δεύτερος “Ψυχρός Πόλεμος” θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον πρώτο»

«Αν ξεκινήσει ένας δεύτερος ψυχρός πόλεμος, θα γίνει πολύ πιο επικίνδυνος από τον πρώτο» δήλωσε ο γνωστός Χ.Κίσινγκερ λίγες ημέρες μετά την θερμή επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα και την υπόσχεση με τον Πούτιν για το στήσιμο ενός «πολυπολικού κόσμου» και η δήλωση δείχνει το πως οι ΗΠΑ βλέπουν να εξελίσσεται η παγκόσμια τάξη ασφαλείας.

Τα παραπάνω δήλωσε στην εφημερίδα El Mundo με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής.

Το πρώτο πράγμα που σημείωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν ότι ο δεύτερος ψυχρός πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, αλλά να ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Κίσινγκερ εξήγησε ότι οι πόροι των χωρών είναι συγκρίσιμοι και στις μέρες της ΕΣΣΔ δεν υπήρχε τέτοια ισοτιμία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι ήδη αντίπαλοι και δεν αξίζει να υπολογίζουμε στις αρχές της ΛΔΚ για να υιοθετήσουν δυτικές απόψεις.

Τελικά τα όσα δήλωσε ο Β.Πούτιν και όσα αποκάλυψε ο Κίσινγκερ δείχνουν την παγκόσμια ανακατάταξ ητων δυνα΄μεων που επιχειρούν οι ΗΠΑ και αυτό είναι κάτι που η Ρωσία δεν θα το αφήσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ζητά να κάνει τον παγκόσμιο χωροφύλακα και υποταγή κάθε κράτους στην βούληση του Κρεμλίνου, αλλά θα στηρίξει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός πολυπολικού κόσμου.

«Δεν σχηματίζουμε μια στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, αλλά συνέχισε:

 «Ναι, συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικοτεχνικό τομέα. Δεν το κρύβουμε. Όλα είναι διαφανή, δεν υπάρχει κανένα μυστικό»ς.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια στρατιωτική συμμαχία όπου όλοι θέλουν δεν θέλουν θα συνταχθούν από πίσω της.

«Για αυτόν τον λόγο ακριβώς Δυτικοί αναλυτές λένε — δεν το λέμε εμείς, εκείνοι το λένε– ότι η Δύση αρχίζει να σχηματίζει έναν νέο άξονα που μοιάζει με αυτόν που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 από τα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας και τη μιλιταριστική Ιαπωνία», σημείωσε ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.