ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία δεν πρέπει να επιχειρήσει να πάρει την Κριμαία»

«Θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλο τον κόσμο»

Χ.Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία δεν πρέπει να επιχειρήσει να πάρει την Κριμαία»

Η Ουκρανία δεν πρέπει να επιχειρήσει να πάρει πίσω την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Henry Kissinger, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

«Για τη Ρωσία, η απώλεια της Σεβαστούπολης, η οποία δεν ήταν πάντα ουκρανική στην ιστορία, θα ήταν μια τέτοια κακή εξέλιξη που η συνοχή του ρωσικού κράτους θα κινδύνευε. Και νομίζω ότι αυτό δεν είναι επιθυμητό για τον κόσμο μετά την Ουκρανία».

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ, που προ ημερών έκλεισε τα 110 του χρόνια, πρόσθεσε ότι μετά τη σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Είμαι στην ειρωνική θέση ότι ήμουν μόνος όταν αντιτάχθηκα στην ένταξη και είμαι σχεδόν μόνος τώρα που υποστηρίζω την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι η πρόταση για αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν ένα σοβαρό λάθος και οδήγησε σε πόλεμο. Εάν οι Ρώσοι εν τέλει κερδίσουν στον ουκρανικό πόλεμο, τότε όλη η έννοια της ύπαρξης του ΝΑΤΟ θα μετατραπεί σε … σκόνη»», είχε δηλώσει ωστόσο επί του θέματος την περασμένη εβδομάδα ο «γερόλυκος» διπλωμάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.