ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χάκερς «χτύπησαν» τη Ferrari – Διέρρευσαν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα

Την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης ανέλαβε η RansomEXX

Χάκερς «χτύπησαν» τη Ferrari – Διέρρευσαν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα

Τη Ferrari έβαλαν στο στόχαστρό τους χάκερς αγνώστου ταυτότητας, με αποτέλεσμα να δημοσιευθούν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα συνολικού μεγέθους 7 Gigabyte.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες οι άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία της Ferrari ή αν στη συνέχεια ζήτησαν κάποια χρηματική αμοιβή, τα απόρρητα έγγραφα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- manual επισκευής και άλλα δεδομένα σχετικά με τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης στη Ferrari ανέλαβε η RansomEXX, η οποία αμέσως μετά την υποκλοπή των εγγράφων τα δημοσίευσε καθιστώντας δυνατή την αποθήκευσή τους από τους χρήστες του Διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari πέφτει θύμα κυβερνοεπίθεσης και μολονότι οι Ιταλοί έχουν δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση από χάκερς δεν φρόντισαν ώστε να θωρακίσουν τα ψηφιακό οικοσύστημα τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ferrari έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία της και πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θωρακιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.