ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των πολιτών και αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις

Ο Δνείπερος ως σύνορο μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων

Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των πολιτών και αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις

Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη επί του Δνειπέρου μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης από τους αμάχους.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από όλη τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου σε ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που ήταν συνέπεια των εντολών Σουροβίκιν μετά την απομάκρυνση των πολτιών και των αμάχων, προς καλύτερες αμυντικές θέσεις και θέτοντας πλέον τον μεγάλο ποταμό Δνείπερο σύνορο σε αυτή την πλευρά του μετώπου.

Όμως τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει γέφυρες είτε σε παραποτάμους του Δνείπερου είτε στον ίδιο τον ποταμό.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα, ο Ρώσος Υπουργός πήρε την απόφαση οι ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από ολόκληρη την δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, μεταφέροντας τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη.

Ο στρατηγός Sergei Surovikin, διοικητής της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε στον Σοϊγκού ότι η πόλη της Χερσώνας και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν και να λειτουργήσουν υπό τις τρέχουσες συνθήκες ενώ θα αποτελούσε απώλεια δυνάμεων ενώ πάντα θα υπήρχε ο φόβος της διάλυσης του μεγάλου φράγματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή.

«Η Χερσώνα δεν μπορεί να εφοδιαστεί και να λειτουργήσει πλήρως. Η Ρωσία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να διασφαλίσει την εκκένωση των κατοίκων», είπε.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση για την υπεράσπιση της αριστερής όχθης [ενν. στα ανατολικά του Δνείπερου] δεν ήταν εύκολη, ταυτόχρονα θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν και τηλεοπτικά, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, τόνισε ότι «οι ζωές και η υγεία των στρατευμάτων πάντα έχουν προτεραιότητα. Λαμβάνουμε υπόψη την απειλή στον άμαχο πληθυσμό και σεβόμαστε τις επιθυμίες αυτών που θέλουν να φύγουν, αλλά και διασφαλίζουμε την μεταφορά του στρατιωτικού υλικού στον Δνείπερο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1590362582116093952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1590362582116093952%7Ctwgr%5E76d144ca5dd392639798c93d1515b1b7b1edab43%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.onalert.gr%2Fkosmos%2Fsoigkoy-entoli-na-aposyrthoyn-ta-rosika-strateymata-apo-tin-chersona%2F488440%2F

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.