ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χίος: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος που έκανε λαθρανασκαφές – Τι βρέθηκε στην κατοχή του (φώτο)

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για την προστασία αρχαιοτήτων και για τα όπλα

Χίος: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος που έκανε λαθρανασκαφές – Τι βρέθηκε στην κατοχή του (φώτο)

Ένας Έλληνας ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στη Χίο από αστυνομικούς της Ασφάλειας, είχε δημιουργήσει σπίτι του ένα μικρό μουσείο. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκαν τα εργαλεία με τα οποία έκανε παράνομες ανασκαφές σε άγνωστα μέχρι στιγμής σημεία, αλλά και παράνομα όπλα.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε μετά από αξιοποίηση στοιχείων, στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν 109 νομίσματα αρχαίων ως μεταβυζαντινών χρόνων, μια σφραγίδα και ένα σφαιρίδιο από μόλυβδο που διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων του νησιού για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Xios-arxaia

Ακόμη, κατασχέθηκαν τρεις ανιχνευτές μετάλλων με τα παρελκόμενά τους, διάφορα εργαλεία, γάντια, ένας μεγεθυντικός φακός, κιάλια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένας φακός που επιβεβαίωναν ότι έκανε λαθρανασκαφές, αλλά και δυο κυνηγετικά όπλα και μια κάνη όπλου που κατείχε παράνομα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για την προστασία αρχαιοτήτων και για τα όπλα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Xios-arxaia3 Xios-arxaia2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.