ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ – 22»: Το μηχανοκίνητο πεζικό ασκείται (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η διεθνής άσκηση

«ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ – 22»: Το μηχανοκίνητο πεζικό ασκείται (βίντεο)

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ» η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ – 22»/ «GOLDEN FLEECE-22».

H άσκηση πραγματοποιείται με την διοργάνωση και συμμετοχή του Γ΄ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») καθώς επίσης τμημάτων και μέσων της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ» (ΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΛΑΣΣΩΝ»), της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ» (1η ΤΑΞ ΚΔ – ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ»), της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), Ορεινής Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Ρουμανίας, Εποχούμενης Διμοιρίας Ελαφρού Πεζικού του Στρατού της Αλβανίας, Μηχανοποιημένης Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Βουλγαρίας καθώς και με τη συμμετοχή Παρατηρητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας, καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους σε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις, που παρουσιάζονται στο πεδίο της μάχης κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης και επιβολής της ειρήνης.

Η άσκηση περιελάμβανε την εξέταση επιχειρησιακών αντικειμένων όπως επιτήρηση με UAV, Έρευνα και Διάσωση, ρίψη αλεξιπτωτιστών, προκατάληψη Εδαφών Τακτικής Σημασίας από Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Πεζικού με ταυτόχρονη επίθεση Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και με την υποστήριξη του Πυροβολικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.