ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες «αερολογίες» από την κυβέρνηση: Ο Ν.Παναγιωτόπουλος εκκινεί τις διαδικασίες απόκτησης των F-35 που είχαν εκκινηθεί από το… 2017!

Συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office)

Νέες «αερολογίες» από την κυβέρνηση: Ο Ν.Παναγιωτόπουλος εκκινεί τις διαδικασίες απόκτησης των F-35 που είχαν εκκινηθεί από το… 2017!

Άμεσα ξεκινάει η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών F35 όπως αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά φαίνεται κάπου να ξεχνά ότι οι διαδικασίες απόκτησης των F-35 από την ΠΑ έχουν ξεκινήσει το 2017 όταν επί ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είχε γίνει αίτηση P&A για προμήθεια δύο μοιρών (36-40 μαχητικά) με αρχική προμήθεια για μία μοίρα για 20 F-35.

Όπως και τότε έτσι και τώρα ουσιαστικά οι Αμερικανοί δίνουν την ίδια απάντηση. “Οι γραμμές παραγωγής είναι κλειστές και οποιαδήποτε παραγγελία θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2026 για παραδόσεις μαχητικών από το 2028-29”.

Όπως τόνισε, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση μάλιστα, συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Αθήνα κ. Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.