ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Κάλεσε Τουρκία και Ουγγαρία «να ανοίξουν τον δρόμο» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Είναι σημαντικό για την ασφάλεια όλων μας αυτή η επικύρωση να επιτευχθεί έως το τέλος του έτους»

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Κάλεσε Τουρκία και Ουγγαρία «να ανοίξουν τον δρόμο» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, κάλεσε την Τουρκία και την Ουγγαρία «να ανοίξουν τον δρόμο» για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συμπεριληφθούν η Σουηδία και η Φινλανδία.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να επιτρέψουν στη Σουηδία και στη Φινλανδία να ενταχθούν στη Συμμαχία – «και ακριβώς αυτό πρέπει να γίνει τώρα», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον σουηδό ομόλογό της Τομπίας Μπίλστρεμ, στο Βερολίνο.

Αναφερόμενη στις ενέργειες της κυβέρνησής της για το θέμα, η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που επικύρωσαν το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ενώ «ενθαρρύναμε και άλλους συμμάχους να κάνουν το ίδιο».

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή τη φιλική ενθάρρυνση. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια όλων μας αυτή η επικύρωση να επιτευχθεί έως το τέλος του έτους», πρόσθεσε η κυρία Μπέρμποκ.

Προηγουμένως ο σουηδός ομόλογός της είχε ανακοινώσει ότι, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον στην Τουρκία και την προχθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί και ο ίδιος «σύντομα, το φθινόπωρο», στην Άγκυρα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με την τουρκική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να διατηρούμε τον διάλογο ανοιχτό, σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε ο κ. Μπίλστρεμ και εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς «οι συζητήσεις εξελίσσονται με θετικό τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.