ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΥΠΕΘΑ: Όποιος θα προλάβει – πρόλαβε στα ΤΟΜΑ LYNX και οι υπόλοιποι στα Μ-113 που τώρα σκέφτονται να αναβαθμίσουν

Τι απάντησε σε ερώτηση για το μέλλων των οχημάτων στον ΕΣ

ΥΠΕΘΑ: Όποιος θα προλάβει – πρόλαβε στα ΤΟΜΑ LYNX και οι υπόλοιποι στα Μ-113 που τώρα σκέφτονται να αναβαθμίσουν

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (20-06-2022) με θέμα «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των οχημάτων M113A1/A2 ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού)”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:

– Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με γνώμονα την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και την αύξηση της επιβιωσιμότητας των μέσων, υλοποιεί στοχευμένες διασκευές και ανακατασκευές αυτών στα στρατιωτικά εργοστάσια, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανακατασκευών Κύριων Υλικών & Οπλικών Συστημάτων και

– Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών, παρακολουθεί και αξιολογεί προτάσεις αναβάθμισης των υπόψη μέσων και από διάφορες εταιρείες, με σκοπό την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των υπόψη μέσων στην ενεργό υπηρεσία.

Τέλος επανέλαβε ότι “το ΓΕΣ έχει σχεδιάσει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πεζικού, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή με απλά λόγια και εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα προμήθειας των πανάκριβων 205 γερμανικών ΤΟΜΑ LYNX θα έχουμε το “όποιος πρόλαβε – πρόλαβε” και οι υπόλοιποι στα… Μ-113 τα οποία τώρα σκέφτονται στο ΥΠΕΘΑ αν θα αναβαθμίσουν ορισμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.