ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

”Συμμαχία” υπουργείων Υγείας και Άμυνας

”Συμμαχία” υπουργείων Υγείας και Άμυνας

Με τη συνεισφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα εκπονηθεί το πρόγραμμα εφημεριών για τις επόμενες 15 ημέρες στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως συμφώνησαν την Πέμπτη οι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Γεωργιάδης.  

Παράλληλα οι δυο υπουργοί υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την υγειονομική πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων στα ακριτικά Μικρονήσια του Ανατολικού Αιγαίου. Το σχέδιο προβλέπει από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ τη διάθεση οπλιτών και στρατιωτικών ιατρών σε  εβδομαδιαία βάση και ανάλογα με τις ανάγκες των σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ και από την πλευρά του υπουργείου Υγείας τη διάθεση των φαρμάκων και των χώρων εξέτασης.

Στην ίδια λογική συνεργασίας εντάσσεται και οι επισκέψεις μέσα στον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, της διακλαδικής ομάδας υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε Άγιο Ευστράτιο και Ψαρά, ενώ τους υπόλοιπους μήνες του έτους θα ακολουθήσει η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.