Σε ομόφωνη καταδίκη των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη νοτιανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο προχώρησαν οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας , της Κύπρου κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Τριμερούς Συναντήσεως Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, ανοιχτά της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου, συνεχίζεται η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 9» με τη συμμετοχή ελληνικών και αιγυπτιακών μαχητικών αεροσκαφών, πλοίων, υποβρυχίων αλλά και του εντυπωσιακού ελικοπτεροφόρου Gamal Abdel Nasser.

Οι υπουργοί Άμυνας συναντήθηκαν το απόγευμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία κατακρίνουν όχι μόνο τη τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Στην κοινή τους δήλωση οι υπουργοί αποδοκιμάζουν την πρόσφατη τουρκική εισβολή στη Συρία η οποία έχει δημιουργήσει μια νέα ανθρωπιστική κρίση, έχει αυξήσει περαιτέρω τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και δυναμιτίσει σε σημαντικό βαθμό την πρόοδο που είχε μέχρι τώρα επιτευχθεί από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό στην καταπολέμηση της ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι τρεις συμφωνούν ότι η ISIS παραμένει απειλή για την περιφερειακή, ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια.