ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Δένδιας: «Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι μια μαύρη τρύπα στην καρδιά της Ευρώπης»

«Μας ενδιαφέρει η σταθερότητα και η ειρήνη στα Βαλκάνια»

Ν.Δένδιας: «Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι μια μαύρη τρύπα στην καρδιά της Ευρώπης»

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών (ΣΕΥ), που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του.

Να σημειωθεί ότι στο ΣΕΥ θα συμμετάσχει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συζητήσεων, ο κ. Δένδιας είπε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, για τα οποία- όπως είπε- η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων που βρίσκονται στην περιοχή.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται επίσης η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία βρίσκεται στο χείλος της διάλυσης και αντιμετωπίζει τη χειρότερη πολιτική κρίση από το τέλος του αιματηρού γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου το 1995. Αναφερόμενος στο θέμα της Βοσνίας ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι έχει επίσης σημασία για τη χώρα μας.

«Μας ενδιαφέρει η σταθερότητα και η ειρήνη στα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά. «Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι μια μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μια εκλογική μεταρρύθμιση η οποία θα επιτρέψει στις εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και να μετατραπεί σε μια χώρα που λειτουργεί κανονικά και έχει αποκτήσει μαι καινούρια δυνατότητα ευρωπαϊκής πορείας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας, συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ομόλογό τους του Κουβέιτ, το οποίο παρέθεσε ο Κύπριος υπουργός, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ που παρέθεσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Στο επίκεντρο οι σχέσεις της ΕΕ-Κουβέιτ και η επικείμενη Υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου».

Στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, Miroslav Lajčák.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.