ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Λαβρόφ: «Η Δύση συντάχθηκε πλήρως με την ουκρανική πλευρά – Κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα πολέμου»

Δριμεία κριτική από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας στη Δύση

Σ.Λαβρόφ: «Η Δύση συντάχθηκε πλήρως με την ουκρανική πλευρά – Κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα πολέμου»

Αυστηρή κριτική άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά της Δύσης.

Όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Δύση συντάχθηκε πλήρως με την ουκρανική πλευρά στο σαμποτάζ των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο ίδιος κατήγγειλε, επίσης, πως η Δύση υπερασπίζεται το καθεστώς Ουκρανίας και κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα πολέμου του.

Για την ειδική επιχείρηση της χώρας του στην Ουκρανία, είπε πως η Μόσχα δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει στην έκκληση για βοήθεια από τις Λαϊκές Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σημειώνεται πως σήμερα, ο Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο και τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Σεργκέι Περεσάντα.

«Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει τις πρώτες συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του LPR, Β. Ντεϊνέγκο, και τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της DPR, Σ. Περεσάντα, στη Μόσχα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν την πορεία της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο άνοιγμα των πρεσβειών των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στη Μόσχα, αλλά και και των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στις Δημοκρατίες.

Να υπενθυμιστεί πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.