«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την οικονομική συνεργασία με τον αραβικό κόσμο και δεν είναι μόνο η γεωγραφία που μας φέρνει κοντά. Δεν έχουμε απλώς φιλικές σχέσεις αλλά αδερφικές. Είμαστε προνομιακοί εταίροι για την πολιτική και οικονομική συνεργασία και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω επιχειρηματικής συνεργασίας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο 6ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα. προσθέτοντας ότι έχει βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον στον αραβικό κόσμο αλλά παράλληλα υπογράμμισε και ότι δεν έχει εκλείψει η τρομοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, συνέχισε ο ίδιος, η οικονομία μας επέστρεψε στην κανονικότητα, αφήνοντας πίσω το παλιό παραγωγικό μοντέλο και εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα είναι η ανεπτυγμένη βιοποικιλότητα της χώρας μας, η δυνατότητα αξιοποίησης τη πιο εκπαιδευμένης γενιάς Ελλήνων και φυσικά η γεωστρατηγική θέση προσφέρει νέες δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα στον ενεργειακό τομέα και στον τομέα της τεχνολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ειλικρινή επιθυμία για διεύρυνση της συνεργασίας των Αράβων επιχειρηματιών με την ελληνική επιχειρηματικότητα επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές.