ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Χλιαρή» απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για την «εθνοκάθαρση των Τ/κ»: «Είναι μέρος του τουρκικού αφηγήματος της εισβολής»

«Χλιαρή» απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για την «εθνοκάθαρση των Τ/κ»: «Είναι μέρος του τουρκικού αφηγήματος της εισβολής»

«Χλιαρή» ήταν η απάντηση της Αθήνας στους εξωφρενικούς και προκλητικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση εναντίον των Τ/κ.

Με επιστολή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την οποία απαντά στα περί «εθνοκάθαρσης» των Τουρκοκυπρίων που διατύπωσε ο Τούρκος πρέσβης στον Οργανισμό, απαντά η Αθήνα.

Σύμφωνα με την επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό Μαρίας Θεοφίλη, το Κυπριακό αποτελεί διεθνές πρόβλημα για το οποίο επιζητείται αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση με βάση το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο, και το κεκτημένο της Ε.Ε.

Η επιστολή με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε την Τρίτη ως επίσημο έγγραφο της Γ.Σ. του ΟΗΕ και σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αποτελεί απάντηση επιστολής του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου, Πρέσβη Φεριντούν Σινιρλιόγλου, προς τον Πρόεδρο της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, με αφορμή την ομιλία προς τη Γενική Συνέλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην επιστολή της η κ. Θεοφίλη υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις που εξέφρασε στην απαντητική επιστολή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, στις 29 Οκτωβρίου» και σημειώνει πως «όσα αναφέρει ο Τούρκος πρέσβης, αποτελούν μία επανάληψη του τουρκικού αφηγήματος για την τουρκική εισβολή του 1974 και στρατιωτική κατοχή πλέον του 1/3 του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και των συνεχιζομένων τουρκικών παραβιάσεων στην Κύπρο και τις θαλάσσιες ζώνες της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, , στην επιστολή αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συμβάλουν στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων προσανατολισμένων προς αποτελέσματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε διευθέτηση του κυπριακού, το συντομότερο δυνατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.