ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη διαδικασία του Βερολίνου» – Δηλώνει έτοιμος… αν κληθεί

Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη διαδικασία του Βερολίνου» – Δηλώνει έτοιμος… αν κληθεί

Η Ελλάδα έχει και ρόλο και λόγο στη διαδικασία που ξεκίνησε για την ειρήνευση στη Λιβύη με τη Διάσκεψη του Βερολίνου, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε άρθρο του σε εφημερίδα , προσθέτει πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα προχωρά με ήρεμη αυτοπεποίθηση, προασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δείτε επίσης: Οι αφίσες για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο ξεπερνούν κάθε φαντασία
Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει τη Διάσκεψη «ένα πρώτο θετικό βήμα σε έναν μακρύ δρόμο». «Επιβεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, χωρίς ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις και επαναλαμβάνει την ανάγκη πλήρους εφαρμογής του εμπάργκο πώλησης όπλων, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ένα εμπάργκο που παραβιάζεται και από την ψευδεπίγραφη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.»

Όπως επισημαίνει, «η διαδικασία του Βερολίνου θα συνεχιστεί και η Ελλάδα έχει εκδηλώσει την ετοιμότητά της να συμβάλει τις προσπάθειες για την επίτευξη προόδου προς μια πολιτική λύση», η οποία θα «λαμβάνει υπόψη της και τις ελληνικές θέσεις ως προς τις συμφωνίες Τουρκίας-Τρίπολης», ενώ υπενθυμίζει πως αυτές έχουν ήδη καταδικαστεί ομόφωνα από το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ψυχραιμία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα -που δεν παραβιάζει μόνο τα δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά υπονομεύει ευθέως την ίδια την ειρήνευση στη Λιβύη, όπως απερίφραστα έχει δηλώσει το διεθνώς αναγνωρισμένο λιβυκό Κοινοβούλιο- η Ελλάδα προχωρά με ήρεμη αυτοπεποίθηση, προασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημειώνει ο κ. Δένδιας και προσθέτει πως όλοι οι σημαντικοί δρώντες στην περιοχή υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις.

«Για να μπορέσει η Λιβύη να βρει το δρόμο της προς όφελος πρωτίστως του ίδιου του λιβυκού λαού, η διαδικασία που ξεκίνησε στο Βερολίνο πρέπει να προχωρήσει προς μια ουσιαστική ειρήνευση, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, χωρίς άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες», υπογραμμίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία, έχει και ρόλο και λόγο, αλλά και τη διάθεση και το γνήσιο ενδιαφέρον να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, με σχέδιο και με απόλυτο σεβασμό πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο, στην προαγωγή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.