ΥΠ.ΕΞ: «Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να προστατεύσουν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και στην περιουσία»

ΥΠ.ΕΞ: «Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να προστατεύσουν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και στην περιουσία»

Το ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για νέο νόμο που υιοθέτησε το αλβανικό κοινοβούλιο αναφορικά με την ιδιοκτησία.

Χαμένη ευκαιρία για την οριστική και δίκαιη επίλυση ενός προβλήματος, που ταλαιπωρεί τους Αλβανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, χαρακτηρίζει έτσι, το υπουργείο Εξωτερικών την υιοθέτηση από το αλβανικό Κοινοβούλιο του νόμου για το περιουσιακό ζήτημα.

ΥΠΕΞ: Οι αλβανικές Αρχές δεν έλαβαν υπόψη βασικές αξίες και δικαιώματα
Οι αλβανικές αρχές, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, επέλεξαν να δώσουν μια «λύση» χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους βασικές αξίες και δικαιώματα» και προσθέτει: Εφήρμοσαν αποσπασματικά τη Γνωμοδότηση της Επιτροπής της Βενετίας της 14ης Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση «οι διατάξεις του σχεδίου νόμου είναι ασαφείς και ασύμβατες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τυχόν δε εφαρμογή τους θα προκαλέσει παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία». Επισημαίνει περαιτέρω πως μολονότι την ύστατη στιγμή έγιναν ορισμένες βελτιώσεις, τα βασικά προβλήματα παραμένουν και στο νόμο που ψηφίσθηκε.

ΥΠΕΞ: Οι αλβανικές αρχές να προστατεύουν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως «αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να προστατεύσουν αποτελεσματικά το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και στην περιουσία, θέμα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνει μάλιστα πως η κατοχύρωσή του θα αποτελέσει τη λυδία λίθο, ενόψει της λήψεως αποφάσεων για την κατάρτιση του διαπραγματευτικού πλαισίου (negotiating framework) και τη σύγκληση της πρώτης διακυβερνητικής συνόδου (1st Intergovernmental Conference) για το άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.