ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μπορούν να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μπορούν να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν τη Δευτέρα η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν νομίζω ότι σήμερα μπορεί κανένας να κατηγορήσει την Ελλάδα για δημιουργία χάους».

Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «άλλοι παίζουν το παιχνίδι της πολιτικής των κανονιοφόρων στη Μεσόγειο και με τις προκλητικές τους ενέργειες διασαλεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή».

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι διπλωματικές κινήσεις «σίγουρα δεν είναι αυτές που δημιουργούν την αναστάτωση».

«Οι υπερπτήσεις, όμως, και οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας είναι κάτι το οποίο μπορεί και να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις», συμπλήρωσε.

Πέντε ΥΠΕΞ καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Ζαϊντ Αλ Ναχιάν, είχαν τηλεδιάσκεψη.

Σε κοινή διακήρυξη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καταδίκασαν την κλιμάκωση των παραβιάσεων της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, περιλαμβανομένων των υπερ-πτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Καταδίκασαν επίσης τις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Ενοχλημένη η Τουρκία
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι έκανε λόγο για «άξονα του κακού» που «επιδιώκει χάος και αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταλόγισε δε στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι αντί να κάνουν διάλογο, εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε χώρες που δεν έχουν σχέση με την περιοχή, κάτι που σύμφωνα με την Τουρκία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα αποικιοκρατικής λογικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα κατηγόρησε εξάλλου το Παρίσι ότι αναλαμβάνει τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης του «άξονα του κακού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.