Ο Πρέσβης της Τουρκίας, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες η Άγκυρα επιχειρεί να υφαρπάξει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, καταπατώντας πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και είναι επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών σας το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς όπως τα διαβήματα στον Έβρο μπορεί αύριο να διαψευστούν και να χαρακτηριστούν ως… fake news, με τον ίδιο τρόπο που οι υπουργοί Άμυνας & Εξωτερικών διέψευσαν τις… ανακοινώσεις και τα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική εισβολή στον Έβρο και κατηγόρησαν όσους τα αναπαρήγαγαν ως «διασπορείς ψευδών ειδήσεων».