ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Με τον Γάλλο ΥΠΕΞ συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας – Οι τουρκικές προκλήσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ (φώτο)

Με τον Γάλλο ΥΠΕΞ συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας – Οι τουρκικές προκλήσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ (φώτο)

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε νωρίτερα στο Παρίσι, συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean Yves Le Drian).

​Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα συμμετέχουν από κοινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα τεθεί και το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Πολυεπίπεδη συνεργασία

H πολυεπίπεδη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια και του κ. Λε Ντριάν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1272456214295859200

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo), για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1272491927187972097

https://twitter.com/NikosDendias/status/1272486523351511040

https://twitter.com/NikosDendias/status/1272486519215882240

https://twitter.com/NikosDendias/status/1272486488127782913

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/NikosDendias/status/1272486511443918848

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.