ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συνάντηση Ν.Δένδια με Μ.Πομπέο σήμερα στη Βιέννη – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Συνάντηση Ν.Δένδια με Μ.Πομπέο σήμερα στη Βιέννη – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Αυστρία όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και ακολούθως θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάντηση με Πομπέο στην Βιέννη

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πομπέο στη Βιέννη όπου θα τον ενημερώσει λεπτομερώς για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήδη από χθες είχε επαφές με Αμερικανούς γερουσιαστές. Ο Ελληνας ΥΠ.ΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έπραξε και με έναν ακόμη γερουσιαστή, τον Κρις βαν Χόλεν.

Νωρίτερα, συναντήθηκε και με τον Μπεμιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να τονίζει την στήριξή του προς την Ελλάδα, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα: «Έχω καταστήσει σαφές ότι λαμβάνουμε σοβαρά κάθε επιθετική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο από οποιονδήποτε παράγοντα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας», ανέφερε.

Σήμερα θα είναι η σειρά του Πομπέο να ενημερωθεί, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όλο αυτό το διάστημα, να τονίζει την ανησυχία του για τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά να προσπαθεί παράλληλα να ενισχύσει τις «φωνές» για διάλογο μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Δένδιας ενημερώνει το συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της ΕΕ -Ακατανόητη δήλωση Ερντογάν

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα, όπου ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προκλήσεων, με χαρακτηριστικές τις ατάκες Ερντογάν χθες, ο οποίος άφησε πολλά ερωτηματικά με μία ακατανόητη δήλωση που έκανε.

«Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Η απάντηση του ΥΠ.ΕΞ ήταν η εξής: «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Fake news από Τουρκία για εμβολισμό φρεγάτας

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ συνέχιζαν την τουρκική προπαγάνδα χθες, καθώς διέρρεαν πληροφορίες πως ελληνική φρεγάτα (ΛΗΜΝΟΣ) υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από επακούμβηση με τουρκική. Ωστόσο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με φωτογραφίες γνωστοποίησαν πως η φρεγάτα Λήμνος συμμετείχε κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της, στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην Φρεγάτα Λήμνος», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις». Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση».

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Μέρκελ, Μισέλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε χθες με την Ανγκελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ανγκελα Μέρκελ έχει προσπαθήσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών και να γίνει διάλογο. Η κυρία Μέρκελ νωρίτερα είχε συνομιλία και με τον Ταγίπ Ερντογάν, με την τουρκική πλευρά να ανακοινώνει πως ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Εκτός της κυρίας Μέρκελ, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στέλνοντας το μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.