Ν.Δένδιας για το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ: «Απόλυτα υποστηρικτικό για την Ελλάδα»

Ν.Δένδιας για το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ: «Απόλυτα υποστηρικτικό για την Ελλάδα»

Ο Νίκος Δένδιας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως η Ελλάδα «κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της. Ήταν σημαντικό ότι, κατά την άτυπη αυτή συζήτηση -είναι άτυπο συμβούλιο, δεν καταλήγει σε αποφάσεις- υπήρξε ένα σαφές κλίμα. Αυτό το σαφές κλίμα ήταν απολύτως υποστηρικτικό για τη χώρα και απεικονίστηκε στα συμπεράσματα του ύπατου εκπροσώπου, ο οποίος, από ό,τι ξέρω, έχει ήδη κάνει σχετικές δηλώσεις».

Όπως πρόσθεσε: «Ο ύπατος εκπρόσωπος παρουσίασε επιλογές μελλοντικών κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες θα παρουσιασθούν στο Συμβούλιο Αρχηγών στο τέλος Σεπτεμβρίου, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά και διάλογος. Άρα, λοιπόν, νομίζω ότι η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει από αυτό το συμβούλιο. Μία κατανόηση κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει και δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου».

Αναφορικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε για το διάστημα μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής, ο Νίκος Δένδιας συμπλήρωσε: «Τι μπορούμε να ελπίζουμε μπορώ μόνο να σας πω. Εγώ αυτό που θα ήθελα να ελπίζω είναι ότι η Τουρκία θα επανέλθει στη λογική, θα σταματήσει τις προκλήσεις, θα σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες, θα σταματήσει τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και από εκεί και πέρα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πλαίσιο συζήτησης για τη μία υπαρκτή διαφορά, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα και τις υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες. Με ποιο πλαίσιο αναφοράς, όμως; Πάντα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για το ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» κι απάντησε: «Το σύνταγμα της χώρας. Η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.