Ν.Δένδιας: «Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται – Η Ελλάδα είναι ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση»

Ν.Δένδιας: «Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται – Η Ελλάδα είναι ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση»

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται και πως ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Σε δήλωσή του μετά την ενημέρωση που έκανε, σήμερα, στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι με τις ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας αναδείχθηκε ο ρόλος της Τουρκίας ως υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

Ολόκληρη η δήλωση Δένδια

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω, σήμερα, τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στην εξωτερική μας πολιτική.

Ανέλυσα όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλιμακούμενες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, που δυναμιτίζουν το κλίμα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Ανέπτυξα όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία -τα διαβήματα και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας. Ως του ανειλικρινούς συνομιλητή που διακηρύττει την ετοιμότητα για διάλογο, ακυρώνοντάς την με τις πράξεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων. Γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων. Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται. Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.