Τηλεφωνική επικοινωνία για Ν.Δένδια και Σ.Λαβρόφ – Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Ανατολική Μεσόγειος

Τηλεφωνική επικοινωνία για Ν.Δένδια και Σ.Λαβρόφ – Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Ανατολική Μεσόγειος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τετάρτη.

Σε αυτή, εξετάστηκαν η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις καθώς και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην Ελληνική ανεξαρτησία.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, με το Νίκο Δένδια να υπογραμμίζει τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.