Ν.Δένδιας από Οδησσό: «Επαναλειτουργεί από σήμερα το ελληνικό προξενείο»

«Η λειτουργία του προξενείου θα βοηθήσει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας»

Ν.Δένδιας από Οδησσό: «Επαναλειτουργεί από σήμερα το ελληνικό προξενείο»

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, στέλνει με την επίσκεψή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είμαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω καταρχήν, εδώ στην Οδησσό, βοήθεια. Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική Ομογένεια, αλλά επίσης για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο ελληνικό γενικό προξενείο και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό προξενείο στην Οδησσό και ευχαρίστησε τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση και τους συνεργάτες του για τον τρόπο με τον οποίο επιτελούν το καθήκον τους. «Η λειτουργία του προξενείου θα βοηθήσει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα βοηθήσει στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής Ομογένειας αν χρειαστεί από οποιαδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού και θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική Ιστορία, με σκοπό την ενημέρωσή του για την κατάσταση του μουσείου, ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η ελληνική παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.