ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Δένδιας: «Οι δεσμοί φιλίας με το Ισραήλ έχουν σφυρηλατηθεί τα τελευταία χρόνια» – Το δείπνο προς τιμήν του απερχόμενου Πρέσβη

Όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιόσι Αμρανί

Ν.Δένδιας: «Οι δεσμοί φιλίας με το Ισραήλ έχουν σφυρηλατηθεί τα τελευταία χρόνια» – Το δείπνο προς τιμήν του απερχόμενου Πρέσβη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρέθεσε χθες, αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμρανί, στο οποίο παρευρέθηκαν επίσης οι Πρέσβεις της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου και της Αυστρίας.

Στην προσφώνηση του, ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στη στρατηγική διάσταση της σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ καθώς και στα επιτεύγματα που σημειώθηκαν την τελευταία τριετία τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα υπογράμμισε την άριστη και ειλικρινή συνεργασία που είχε με τον Γιόσι Αμρανί, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, από το 2019 μέχρι σήμερα, επιτεύχθηκαν αρκετά.

Σε αυτό το διάστημα, Ελλάδα και Ισραήλ, υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του East-Med καθώς και τη συμφωνία για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα. Επίσης, η Ελλάδα ανέλαβε την ετήσια (2021) Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance).

Μέσω της Προεδρίας της η Ελλάδα είχε την ευκαιρία, να αποστείλει εκ νέου το μήνυμα πως τα εγκλήματα του ολοκαυτώματος που διαπραχθήκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, δεν πρόκειται να ξεχασθούν ούτε να επαναληφθούν.

Ενώ, Ελλάδα και Ισραήλ μαζί με την Κύπρο αναδείχθηκαν πόλοι σταθερότητας και συνεργασίας. Αποτέλεσμα αυτή της συνεργασίας ήταν και το σχήμα 3+1 στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πεπεισμένος πως οι δεσμοί ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σφυρηλατηθεί με το Ισραήλ, θα συνεχίσουν να ενισχύονται προς όφελος των δυο λαών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.